Wednesday, February 25

Tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:


kita membesar dgn menonton G-Force,
Transformers, Thundercats,Kesatria baja hitam,
Silver Hawk, Woody Woodpecker,smurf,gaban, jem,n Mickey Mouse.
Not 2 forget Ninja Turtles, Mask,cybercorp
dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah
rendah?...hmm, mesti pegang cawan
warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn
classmates semua kat seblah...

ingat tak, 'misi' kat skolah masuk kelas dgn list
dentist appointment.
Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik
sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal. yang blom kna lg tu agk menggeletar la kepala lutut tu.. takut kena gerudi..hahaha..

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.
nak galakkan budak2 time
tuh minum susu. dapat free jek beb...kementerian bg..kotak nya plak ada gmbar menarik..bleh plak berebut pilih kotak yang cantik..adoooyaii...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris
panjang warna kuning tu. pukul
tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek
kat kantin. nasi pn murah jek..20 sen - 50 sen jew...

time skolah menengah, korang sure beli kasut
skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.
ada yang suka kasut high-cut yang buatan china
tu...ada yang suka stoking
tebal laaa...

internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr..
Tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee ,
Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die,
'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum,
KIKI Bubble Gum.
tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la,main getah,zero point,
Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali.
boleh beli aiskrim ngan apek
kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan
keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan
Tambahan (RMT) mesti kluar awal. depa ni dapat mkn free.. klu kwn xdatang bleh la gnti..heee..mkn free la ari 2..duit bleh smpn utk klas petang lak...

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan
Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa... pas 2 baju sukan x tukar2 smpai hbs skolah..pakai ja bju busuk 2..

permainan kegemaran, main guli, batu seremban,
penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police &
Sentry', main kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang
tube aiskrim, ada byk2 color tu.
kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2
die! ingt tak ni..ice cream pop 2 lah..!!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni
pun kita main dulu ni.
baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang,
bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu
'We Are the World, We Are the Children...'
dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg
tau,
yg Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni,
dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu
filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk
sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'more jutaria' dgn 'Game &
Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...
dan diorg skarang tak reti nak
switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh
survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni,
dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite
dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main
komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah
menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui
telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke
semasa, seronok bile bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite
alami mase dulu time kecik2,
nakal2 dulu...

nota kaki pnjang : // best kn dulu2 pnya cite..sapa yg rasa2 dia nk kembali..haaa..p la jmpa ngn profeser rambut putih tu..

Sunday, February 8

adooyaaaaii..!!

hm,..kalah lg..bila la nk mng agk nya noh..dh byk kali cuba ni..apapun kami dah buat yg terbaik.. mgkin nasib blum lg berpihak pada team aku..permainan dh byk berubah..klu dulu kasyik kena buli..la ni kami dah bleh control game..alhamdulillah..

insya Allah..klu xdak halangan mgu dpn nk msk event yg kt banting lak..yuran sama ja..RM150.. klu suma kelapangan kami msk..biar la apa org nk kata.. "ampa ni dok perabih duit ja..main x nah mng pn.." ni la ayat yg sllu depa kata kt kami..tp x kesah la..tu depa pnya pasai..bkn pakai duit depa pn..sekupang pn x mnta..

game kali ni mcm besa la..1st round main group..dpt juara kump.. dua kali mng n seri 1 kali.. 3 jaringn 1 bolos..ok la kn..heee..2nd round kami diundi lwn ngn team BONITO..power gk la.. kalah 1-0..trus kne tendang kuar..huhuhu..ni la game yg aku rasa mmg salah aku.. rasa nyesal pn ada..
bola shooting 2 mmg kuat..aku da tepis..n then bola 2 bergolek slow je..aku bleh tgk ja..apsal la aku x lompat p tangkap bola 2..adoooyaaaii..aku mmg boleh save bola tu..tp..masa 2 awt la aku x pikiaq lgsg nk lompat p tngkap bola 2..slow lg tu bola 2 golek..mmg sempat sgt klu aku p tangkap bola tu.. dipikir2 balik..hm,..nyesal ooo..

tp apa bleh wt..bnda da lps..cuba lg di lain masa..byk kn latihan n frenly.. kita mampu mengubahnyaa...!!

team member
nizar(gk)
kudus
duan
wan akmal
zani
kaka
mad

KENALI DIRI

Karektor bebudak melalui gaya pakai seluarr..!!

masa depan sesorang itu sebenarnya boleh dilihat sejak beliau masih kecil lagi. salah satu caranya ialah dgn melihat sifat atau tabiatnya terhadap sesuatu perkara. salah satu daripadanya ialah kaitan dirinya dgn gaya seluar.

SELUAR PENDEK
bebubak yg suka pake suar pendek ada harapan bakal menjadi tokey besar bila dewasa nnti tak pun cuma gaya ja mcm tokey besar.

SELUAR JEANS
bebudak yg asyik nk pake suar jeans pulak cerah masa depan akan membesar dgn kuat iaitu buat prangai mcm jin.

SELUAR SLACK
bebudak yg memilih utk pakai suar slack saja sepnjang masa pulak akn membesar dgn pnuh gaya dgn menyusahkan mak bapak

SELUAR SUKAN
bebudak yg selesa memakai suar sukan pulak memperlihatkan cita2nya menandingi kontrak sbgai pekerja kontrak yg selesa memakai seluar trek.

SELUAR BERJENAMA
bebudak yg nak pakai suar yg berjenama saja pulak mempamerkan bakat utk menjadikan ibu bapanya papa kedana kerana gaya.

SELUAR KOYAK
bebudak yg suka memakai suar koyak lak tak mustahil suatu ari nnti akn menjadi artis rock ataupn seorang tukang jahit.

sekian..

p/s : jgn percaya sgt..ini hnya ramalan semata-mata..klu nk caya gk tu pnya pasai ampa la..heee



Sama-sama lah kita hayatikannya noh..

sepohon kayu daunnya rimbun,
lebat bunganya serta buahnya,
walaupun hidup sribu tahun,
kalau tak sembahyang apa gunanya.

sepohon kayu daunnya rimbun,
lebat bunganya serta buahnya,
solat subuh jangan tak bangun,
kalau tertinggal alangkah ruginya.

sepohon kayu daunnya rimbun,
lebat bunganya serta buahnya,
solat zohor jangan dihimpun,
banyak ganjaran serta pahalanya.

sepohon kayu daunnya rimbun,
lebat bunganya serta buahnya,
walaupun bekerja dengan tekun,
solat asar jangan pula terlupa.

sepohon kayu daunnya rimbun,
lebat bunganya serta buahnya,
jangan asyik duduk mengelamun,
solat magrib jangan ditunda.

sepohon kayu daunnya rimbun,
lebat bunganya serta buahnya,
jangan lalai ketika menonton,
solat isyak belum dilaksana.

p/s :dlm kita dok bersuka riagelak ketawa semayang jgn dilupa aa..!!

HuJuNG PeRMaTaNG | Template by - Abdul Munir - 2008